Vodič urednika – osnovno o maskarama

Ne odgovara svaki proizvod svakome – posebno kada je o maskarama reč. Ona koja izgleda sjajno na vašoj sestri, prijateljici ili koleginici, možda neće tako izgledati na vama. Ne treba da budete zbunjeni! Naš vodič urednika o maskarama pomoći će vam da pronađete savršenu maskaru za sebe.

1. Za osetljive oči

Mnogo je maskara u ponudi na tržištu ali, ako imate osetljive oči kao ja i još nosite kontaktna sočiva, znate da je pronalaženje odgovarajuće maskare pravi izazov. Kako iritacija predstavlja glavni problem, potražite pH-izbalansirane ili hipoalergenske formule koje će postići pravi efekat, bez osećanja neugodnosti. 

Dopašće vam se: The ONE 5-in-1 WonderLash Mascara

2. Vodotoporna 

Ludi ste za plivanjem? Džogiranjem? Skijanjem? Kada ovim izazovima dajete prednosti nad ženstvenošću, potrebna vam je izdržljiva mascara koja je otporna na razmazivanje, vlagu, vodu i – u vašem slučaju - na život punim plućima. Zahvaljujući usavršavanju u tehnologiji vodootpornih formulacija, ne treba da odustajete od nošenja maskare čak i pri najekstremnijim aktivnostima. Morate je imati čak i kada idete u teretanu. 

Probajte: The ONE Lash Resistance Mascara


3. Za jačinu i volumen

Mnogi imaju problem sa slabim, lomljivim  trepavicama koje lako opadaju. Za zavodljive trepavice, investirajte u maskaru za veći volumen koja daje punoću i dužinu trepavicama ne stvarajući grumuljice. Takođe bih vam preporučila da negujete svoje trepavice. Potražite formule bogate vitaminima koje regenerišu i smanjuju opadanje. Ako gubite veću količinu trepavica, posetite doktora kako biste saznali da li iza toga stoje neki medicinski uzroci.

Nanesite ovo: Giordani Gold Lash Panorama Mascara


  

 4. Za ''širom otvorene oči''

Ako imate sitne ili duboko usađene oči, mascara za produživanje će pomoći u kreiranju izgleda “širom otvorenih očiju”. ProbajteTthe ONE Eyes Wide Open maskaru sa četkicom koja podiže trepavice od korena i uvija ih istovremeno – ona je jedna od mojih omiljenih - za ceo život.

Moj heroj: The ONE Eyes Wide Open Mascara


5. Za odvajanje

Može biti teško postići dugačke, bujne i precizno namazane trepavice bez stvaranja grumuljica. Ako vam ovo zvuči poznato, potražite maskaru čija četkica odvaja trepavice i nanosi u ujednačenom sloju, za dugačke trepavice koje ne ostavljaju osećaj težine. Volim je za dnevnu varijantu. 

Maskara koju morate imati: The ONE Volume Blast Mascara

6. U boji

Ponekad je lepo izbeći tradicionalnu crnu maskaru i probati nešto drugo. Kada želim da postignem efekat neprimetnosti, okrećem se braon maskari uz koju moje trepavice deluju prirodno – ova mascara je neophodna brinetama i plavušama! Kod umornog izgleda, plava maskara je nepobediva jer daje svežinu vašim očima, za “vrlo budan” pogled. 


Nešto drugačije:Very Me Eye Lash StylistTekst: Fotografije: Oriflame