Letnja rutina šminkanja

U situacijama kada ste izloženi visokim temperaturama i vlagi, biće vam potrebna vodootporna šminka koja će biti postojana tokom celog dana, ali i tokom noći. Pročitajte niže kako možete vašu rutinu šminkanja izložiti visokim temperaturama.

MANJE JE VIŠE
Zaboravite na “tešku” šminku i prihvatite stav  “manje je više” U vrućim letnim danima jutro započnite sa hidrantnom kremom koja ima visoki zaštitni faktor. Da biste izbegli znojenje izaberite laganu teksturu.

 

OSNOVA ZA ŠMINKU
Savršena šminka zahteva odličnu podlogu. Podloga za šminku minimizira pore, izjednačava ton kože i stvara idealnu podlogu za vašu šminku. Ona se na taj način neće “topiti” i brzo nestati.

 

BB KREMA
Kada vam je koža osunčana nije potrebno puno šminke. Zamenite svoj tečni puder BB kremom.  Super lagana tekstura i prozračna formulacija će naglasiti letnu blistavost kože , pa tečnipuder možete ostaviti po strani sve do jeseni.

 

BIRAJTE VODOOTPORNO
Protiv znojenja i mrlja svakako pomaže vodootporna šminka kada je napolju vruće i kada su temperature visoke. Izbegavajte intenzivnu šminku i investirajte u vodootpornu maskaru, senke za oči ili kajal kako biste sprečili razlivanje. Svetlucav izgled usana je savršen za dan, dok su ruževi za usne u jarkim bojama idealni za letni večernji izlazak.

 

Lagana i prozračna tekstura BB kreme će vam podariti zdrav, svež sjaj lica

 

MARAMICE ZA UPIJANJE VIŠKA MASNOĆE S LICA
U slučajevima kada je vlaga u vazduhu povećana, često dolazi do pojačanog lučenja sebuma na licu. Da biste za samo nekoliko sekundi osvežili svoje lice upotrebite maramice za upijanje viška masnoće sa lica. Nežno prislonite maramicu na lice, držite 2 do 3 sekunde i uverićete se kako ste na ovaj vrlo jednostavan način uklonili višak masnoće.

 

NAGLASITE
U letnjem periodu birajte kremaste formulacije rumenila za lice. One će savršeno naglasiti svežinu vaših obraza u letnjem periodu. Kuglicama za nijansiranje osim obraza možete naglasiti  čelo i ramena.

Tekst: Fotografije: Oriflame