Korak po korak: 3 koraka do savršenog izgleda tena

Kako god da se šminkate, potrebno je da vaš ten izgleda besprekorno. A najbrži i najefikasniji način da to postignete jeste da koristite tečni puder. To međutim nije uvek tako lako kao što izgleda. Dakle, pred vama su tri jednostavna koraka koja će vam obezbediti besprekoran izgled tena.

1. ULJE

Želite svežu, besprekornu završnicu sa kojom konstantno izgledate sveže. Počnite tako što ćete hidrirati svoje lice laganim uljem za lice. Zagrejte ga svojim rukama i onda ga nežno nanesite i umasirajte na kožu. Daje vam dodatnu vlažnost i pomaže da tečni puder bolje prianja.   

2. PODLOGA ZA ŠMINKU

Za super glatku završnicu preporučujemo vam da koristite podlogu za šminku.

Podloga priprema vašu kožu za tečni puder tako što popunjava fine linije i izglađuje pore. Nanesite podlogu na svoju kožu koristeći vrhove prstiju. Budite oprezni sa količinom koju koristite, bilo kakvo preterivanje će se videti ispod tečnog pudera. Mala količina (veličine zrna suvog grožđa) je sasvim dovoljna.

 

3. TEČNI PUDER

Najzad, nanesite svoj tečni puder tako što ćete natapkati malu količinu na obraze, čelo, bradu, i ispod nosa. Onda uzmite četku za tečni puder  kako biste lagano pokrili celo lice (pošto je lakše dodati još pudera nego skinuti višak). Za područja koja zahtevaju veću pokrivenost, uzmite vlažan sunđer za nanošenje šminke kako biste uravnotežili tečni puder i pokrili akne, crvene tačke, ili tamne krugove ispod očiju.

I čestitamo – sada je vaš ten besprekoran i spremni ste da se dalje našminkate u kom god stilu želite!

 


Tekst: Fotografije: John Buddee Hair & Makeup by: Åsa Östergren