Prilagodite vašu rutinu proleću!

Proleće je tu iza ćoška-obećavamo! Stoga je vreme da zimsku rutinu zamenite laganijom rutinom koja više odgovara sezoni koja dolazi.

KAŽITE DOVIĐENJA STAROM, POŽELITE DOBRODOŠLICU NOVO

Poruka osobama koje obožavaju da stalno nakupljaju proizvode: ukoliko imate proizvode koji su tokom cele zime (ili zime pre ove) ostali netaknuti u vašem noćnom ormariću, vreme je da ih zamenite.

Pored datuma isteka, promene tražite i u eksperimentisanju i testiranju novih tekstura. Znakovi koji ukazuju da je vreme za promene su i: grudvice u maskari, kreme u kojima su se razdvojili tečni deo na vrhu i gusti na dnu kutije, ili promene u boji – naročito je važno da pratite ove promene kod krema za sunčanje. 


NEGA IZNUTRA

Mintel’s Women’s Haircare UK 2015 izveštaj potvrdio je da žene smatraju da zdravlje i ishrana imaju najveći uticaj na izgled njihove kose. Možete se boriti protiv efekata zimskog opadanja kose ishranom koja je bogata proteinima i gvožđem, Vitaminom C i E kao i Omegom-3. Oni će pomoći pospešivanju debljine vaše kose i dati joj dodatnu zaštitu od sunca. 

"Kada proleće stigne, teški proizvodi bogate hidratacije koji su vam služili tokom zime sada možete zameniti laganijim verzijama

LAGANIJE TEKSTURE

Kada proleće stigne, teški proizvodi bogate hidratacije koji su vam služili tokom zime sada možete zameniti laganijim verzijama. Možda gel ili penušavo sredstvo za čišćenje ili lagana dnevna krema? I nemojte zaboraviti na serume! Mnogi serumi bogati antioksidantima su formulisani tako da otklanjaju umoran izgled kože sa formulama koje posvetljuju (poput True Perfection kreme). I uvek- I zaista mislimo uvek-koristite ZF tokom dana. 

 

DODAJTE GLATKU SVEŽINU

Poput nege kože iskoristite i priliku i promenite vaš miris. Zimi su mirisi intenzivniji. Na proleće, zamenite teške osnovne note laganijim, toaletnom vodom sa cvetnim i mošus notama. 

ZAMENITE PILING MASKAMA

Prošle godine, prodaja maski za lice porasla je za 22.8% u Evropi- i iz dobrog razloga. Maske za lice se konstantno unapređuju i daju bolje rezultate nego ikada ranije. Ukoliko vaša zimska rutina uključuje duboki piling, vreme je da potražite neko laganije rešenje, poput maski za prosvetljenje, nežne piling maske ili 10-minutnog hidratantnog tretmana koji će odgovarati toplom vremenu. 

 

Tekst: Fotografije: Oriflame