6 najčešćih grešaka koje pravite sa tečnim puderom, a koje više nikada nećete ponoviti!

Savršena podloga će upotpuniti vaš izgled. Ali čak i najiskusniji stručnjaci će ponekad napraviti grešku sa tečnim puderom. Pozdravite stres i nervozu pomoću naših 6 saveta za savršeno nanošenje tečnog pudera!

1. NANOSITE PUDER KAO DA JE MASKA

Potpuno prekrivanje nije potrebno u svakoj prilici. Istina je da ne morate nanositi tečni puder na celo lice svaki dan. Tečni puder koristite da ujednačite tonus kože i prikrijete crvenilo pa ga i nanosite samo na delove gde je to i potrebno. Preporučujemo da izbegavate kontakt sa linijom kose i da koristite korektor za prikrivanje mitisera i bubuljica. 

Za lagano prekrivanje preporučujemo: Giordani Gold CC Cream.

2. ZAUSTAVLJATE SE KOD LINIJE VILICE

Ok, upravo smo rekli da ne koristite puder na celom licu, ali kada to radite posebnu pažnju obratite na vrat – niko ne voli vidljiv prelaz između pudera i prirodnog tena. Pobrinite se da se prelaz ne primeti i da uklonite bilo kakav višak proizvoda kako biste osigurali savršen prelaz između lica i ostatka tela.

Za potpuno prekrivanje preporučujemo: The ONE Everlasting Extreme tečni puder.

3.KORISTITE POGREŠAN PUDER

Ukoliko primetite da puder postane tamniji kako dan odmiče, ne koristite odgovarajući puder za vas. Ukoliko puder sadrži previše pigmenta može se desiti da dođe do promene u boji zbog kontakta sa masnoćom iz kože. Pokušajte da koristite puder laganije formulacije koji će odgovarati svim tonovima kože. 

4. KORISTITE POGREŠNO SVETLO

Često ljudi nanose puder u slabo osvetljenim prostorijama ili u previše osvetljenim prostorijama, a ni jedno ni drugo nije dobro! Zapamtite ovu jednostavnu istinu: ukoliko vaša koža izgleda dobro na prirodnom svetlu izgledaće dobro i uz bilo koje drugo osvetljenje, Zato uvek puder nanesite pod prirodnim svetlom – na otvorenom ili okrenuti prema prozoru. 

5. NE KORISTITE PODLOGU

Podloga će pomoći da vaš puder bude dugotrajniji i da se jednostavnije nanosi. Za najbolje rezultate korisite The ONE IlluSkin podlogu za make-up.


6. KORISTITE POGREŠNE DODATKE

Na vašim prstima se mogu zadržati bakterije, nečistoće i masnoće koje ne želite da vam se prenesu na lice – pogotovo ako ste skloni bubuljicama! Upotreba pravilnih dodataka za nanošenje make-upa će vam pomoći da budete brži i sigurniji prilikom nanošenja. 

Sunđer će vam pomoći da utopite nijanse ravnomerno tako da krajnji rezultat izgleda što je prirodnije moguće, Nanesite puder na zadnji deo vaše ruke, a zatim umočite vlažni sunđer u formulaciju. Nanesite od sredine lica prema krajevima za najbolje rezultate! 

 

Tekst: Fotografije: Getty images