Kućni manikir kao u salonu!

Nokti su dobili puno pažnje u poslednje vrieme – i to sa dobrim razlogom. Negovani nokti trenutno dodaju karakter vašem izgledu. Saznajte kako da postignete savršen manikir iz udobnosti vašeg doma.

ZA POČETAK

Počnite čistim noktima očišćenim od svih tragova laka. Ukoliko aceton nije dovoljan da ukloni lak, probajte da natopite nokte u toplu vodu sa malo sode bikarbone. 

SAVRŠENA DUŽINA

Isecite nokte na odgovarajuću dužinu pa ih turpijom oblikujte. Uvijek turpijajte u jednom pravcu kako bi izbegli pucanje noktiju. 

OVO STE RADILI NEISPRAVNO!

Ne smete kvasiti nokte pre nanošenja laka. Kvašenje noktiju čini da se nokti prošire što će dovesti do pucanja laka kada se vrate u prirodnu veličinu.

NEGA ZANOKTICA

Zanoktice su “živi” deo nokta i zbog toga im je potrebna posebna pažnja. Koristite specijalni piling za zanoktice prie nego što nanesete balzam za hidrataciju. 

STAKLENASTI ZAVRŠNI SJAJ

Polirajte nokte dok ne dobiju staklasti sjaj. Ukoliko je površina nokta neravna, doći će do skupljanja vazduha što može prouzrokovati pucanje laka. 

POLIRANJE!

Nanesite osnovni premaz ili sredstvo za jačanje noktiju pre laka kako bi formirali podlogu na koju će se povezati lak za nokte. Nakon što se osuši nanesite tanki sloj belog laka za nokte. Zašto? Zato što će bela boja dodatno istaknuti boju vašeg laka za nokte. 

Ukoliko imate običaj da promućkate lak za nokte pre upotrebe kako bi se boja izmešala, vreme je da prestanete. Umesto toga protrljajte bočicu između dlanova kako biste izbegli mogućnost stvaranja vazdušnih džepova u laku. 

Nanesite dva sloja laka za nokte koristeći maksimalno 3 poteza četkicom za svaki nokat. Na kraju nanesite završni premaz kako biste noktima dali neverovatan sjaj.

Tekst: Fotografije: Oriflame marketing tim