Neka tamni krugovi oko očiju i otečene oči budu stvar prošlosti

Jesno od najčešćih pitanja u 2014. godini je bilo: “Kako da se rešim tamnih podočnjaka”? Očigledno je da se radi o problemu koji muči žene. Evo na koji način možete rešiti ovaj problem na vrlo brz način!


ZAŠTO IH IMAMO?
Koža je ispod vaših očiju vrlo tanka i puno osetljivija nego na ostalim delovima vašeg lica. Pošto često trepćemo i menjamo pogled, naše oči ranije dobijaju bore u odnosu na ostatak lica. Slaba cirkulacija, stres, kofein, višak soli i alkohola uzrokuju otečenost očiju, ali genetski uzroci i alergije takođe mogu uzrokovati otečenost očiju!

OTEČENOST PODRUČJA OKO OČIJU, TAMNI KRUGOVI
Kako je otečenost područja oko očiju uzrokovana zadržavanjem tečnosdti, pokušajte smanjitii unos tečnosti i izbegavajte alkohol. Spavanje na leđima i na povišenom jastuku može ublažiti otečenost područja oko očiju.

BORE
Kako starimo tako naša koža gubi elastičnost, pa je vrlo važno da upotrebljavamo kremu za područje oko očiju ili serum kako bismo učvrstili kožu i ublažili sitne bore. Bore na području oko očiju ćete izbeći nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom. Obavezno nosite naočare za sunce prilikom boravka na otvorenom. Vaše oči će vam biti zahvalne.

HLAĐENJE
Trik kojim na brzinu možete smanjiti otečenost područja oko očiju je da ih ohladite. Pod mlazom ledeno hladne vode ohladite kašičicu i nežno je prislonite na područje oko očiju. Možete isprobati i ohlađene vrećice crnog ili zelenog čaja – takođe ih prislonite na područje oko očiju. Kombinacija hladnoće i kofeina podstaknuće cirkulaciju i suziti krvne sudove.

Savet – idealne kreme za područje oko očiju imaju metalnu kuglicu, pogotovo su delotvorne ako ih držite u frižideru.  

SKINITE ŠMINKU
Uvek temeljno odstranite šminku pre nego što krenete na spavanje kako biste izbegli iritacije očiju i kako se ne biste probudili sa otečenim područjem oko očiju.

KOREKTOR
Tamne krugove na području oko očiju možete posvetliti korektorom. Ukoliko su vaši podočnjaci tamno plavi, neutrališite ih korektorom koji je u žutom tonu. Ukoliko su vaši podočnjaci smeđi ili žuti, neutrališite ih korektorom u boji breskve.

KORISTITE ČETKICU
Kada nanosite kremu za područje oko očiju, koristite jagodice prstiju. Ipak, kada nanosite korektor za područje oko očiju koristite četkicu. Pljosnata ali čvrsta četkica će lepo i nežno naneti korektor na područje oko očiju. 

Tekst: Fotografije: Thinkstock