5 saveta za punije usne!

Danas, pune, zavodljive usne su trend koji ne prolazi. Ukoliko nemate prirodno pune usne (a većina nas nema) ne brinite. Oriflame Kreativni Direktor Jonas Wramell vam nudi savete kako postići efekat punih usana pomoću kozmetike.

SAVET #1 ODABERITE PRAVE NIJANSE

“Svetlo i boja igraju veliku ulogu u tome kako naše usne izgledaju. Ukoliko želite da postignete efekat punijih usana onda trebate da izbegavate tamnije nijanse i odabrati svetlije. To je osnova teorija boja. Kada se svetlo reflektuje od podloge ono prevari oko da izgleda kao da je osvetljeno područje veće nego što jeste. Veoma tamne podloge upijaju svetlo što čini da izgledaju manje nego što jesu. Ne govorimo vam da trebate da izbacite crveni ruž ali potražite svetliju nijansu crvene umesto tamnih bordo tonova.” SAVET #2 KONVERTOVANA OLOVKA ZA USNE

“Najjednostavniji način za efekat punijih usana je tehnika koju zovem “konvertovana olovka za usne”. Koristite Nude nijansu olovke ili korektora kako biste lagano ocrtali gornju ivicu gornje usne i lagano utopite pomoću male četkice. Ovaj trik će naglasiti prirodnu liniju vaših usana i stvoriti privid volumena. Samo budite posebno pažljivi s ovom tehnikom da na kraju ne biste izgledali kao da ste upravo popili čašu mleka!”  

 

SAVET #3 IGRANJE SA SVETLOM 

“Još jedan trik jeste igranje sa svetlom.  Ukoliko nanesete malo korektora na sredinu gornje i donje usne svetlo će se reflektovati. Ovo će stvoriti efekat punijih usana.”

 


SAVET #4 OMBRE USNE

“Ukoliko sjaj za usne nije nešto što volite ne brinite postoji još jedan trik - ombré usne. Za ovo su vam potrebne dvije nijanse ruža: jedna tamnija kojom ćete ocrtati usne i svetlija za unutrašnji deo usana. Ocrtajte prirodnu liniju vaših usana svetlijom nijansom (ružem ili olovkom), ovu liniju možete napraviti i malo debljom u odnosu na ivicu vaših usana. Zatim svetlijom nijansom ocrtajte srednji deo usana i utopite u tamniju nijansu. Ponovo se igramo sa svetlom kako bismo postigli efekat punijih usana.”


SAVET #5 SJAJ 

“Sjaj za usne! Jednostvano i efikasno. Nanošenje prozirnog sjaja na usne preko vaše omiljene nijanse će ne samo dodati sjaj usnama, nego i stvoriti reflektivnu površinu za trenutno punije usne. ” Tekst: Fotografije: Kristin Wreyford