Priprema za zimu

Vašoj koži, šminki i kosi je potreba dodatna nega kako se približavamo hladnijim mesecima. Evo šta da uradite sada, kako biste izgledali dobro kasnije.

TELO

Mogući problemi: Suve ruke i stopala 

Kako se pripremiti: Što pre steknete naviku da hidrirate svoje ruke i stopala, to bolje. Jedan od načina da vam to lako uđe u rutinu je da nanosite losion  pre odlaska u krevet, svake večeri. Ako to radite uvek u određeno vreme, lakše ćete izbeći „preskakakanje“.

Zatim, kada temperature padnu, losion zamenite “težom“ kremom. Takođe možete koristiti pamučne rukavice i čarapice posle nanošenja kreme, kako biste pomogli koži da je lakše upije. Kada zima dođe, ruke morate hidrirati nakon svakog pranja i primenjivati piling stopala jednom nedeljno, kako bi ostala nežna. 

LICE

Mogući problemi: Suva koža i ispucale usne

Kako se pripremiti: Priznajemo – leto je prilično grubo prema vašoj koži. Sunčanje, znojenje i plivanje će koži, na neki način, oduzeti sjaj. Kako biste sprečili isušivanje tokom zime, dobro je kožu učiniti prijemčivom za bilo koje hidratantno sredstvo koje ćete koristiti kasnije. Zbog toga je dobra ideja raditi piling bar jednom nedeljno. Nakon toga možete koristiti proizvod koji dubinski hrani vašu kožu. Preporučujemo vam NovAge Nutri6 Face uljane kapsule. One sadrže šest dragocenih prirodnih ulja koja kožu čine glatkom i blistavom. Takođe, svojoj osnovnoj nezi kože dodajte bogatiju dnevnu kremu tokom hladnih zimskih dana. 

Vašim usnama će takođe biti potrebna dodatna pažnja u mesecima koji dolaze. Čim osetite da postaju suvlje ili počinju da pucaju, počnite da nanosite  balzam za usne. S obzirom na to da vaše usne nemaju prirodnu odbranu od isušivanja, biće im potreba odbrana spolja. I zato – balzam na sunce!  

ŠMINKA

Mogući problemi: Šminka koja nije postojana ili se razmazuje

Kako se pripremiti: Postepeno ćete početi da dodajete slojeve vašoj garderobi. Govorimo o kaputima, šalovima, rukavicama – ima toga još! Pa iako štite vašu kožu od vetra i niskih temperatura (što je divno), oni mogu uništiti vašu šminku. Kako da se pripremite za to?

Kao prvo, preporučujemo da uložite u prozirni puder. Vaš izgled će biti na mestu a šminka se neće razmazivati. Zatim možete poželeti da običnu maskaru zamenite vodootpornom. To će sprečiti otiranje maskare kada vam hladan vetar dune u oči. 

KOSA

Mogući problemi: beživotna, naelektrisana kosa 

Kako se pripremiti: Svi se tokom zime suočavamo sa dilemom – nositi kapu i dobiti super beživotnu kosu ili ići bez zaštite na glavi i dopustiti da je hladnoća naelektriše. Ni jedno ni drugo ne obećava sjajan izgled. Kako biste se pripremili za ove neizbežne situacije, možete uložiti u nekoliko fantastičnih proizvoda. 

Ako ćete nositi kapu – zbog mode ili toplote – traba da razmišljate o volumenu. Počnite dodavanjem pene za veći volumen pre sušenja kose, nakon pranja. Na koren kose možete naneti sprej za kosu koji će vam obezbediti dodatni volumen koji traje dugo. 

Ukoliko niste obožavalac kapa, moraćete da se izborite sa statičkim elektricitetom. Pripreme za ovo uključuju korišćenje regeneratora posle pranja kose, i ostavljanje kose vlažnom. Ovo je suprotno od varijante nošenja kapa, kada kosa mora biti 100 % suva. Svoj uobičajeni češalj i četku možete zameniti metalnim. Ovo će smanjiti elektricitet. 

 Tekst: Fotografije: Getty Images, Kristine Wreyford