Nanosite li ispravno proizvode za negu kože?

Nabavili ste proizvode za negu kože: čišćenje, toniranje, područje oko očiju, serum i hidratacija, jel tako? Ali jeste li savladali njihovu upotrebu i nanošenje? Način na koji nanosite ove proizvode može biti jednako važan kao i sami proizvodi. Pokazaćemo vam kako da to uradite ispravno svaki put.

ČIŠĆENJE

Pranje lica može iizgledati jednostavno, ali da li to radite ispravno? Utrljajte gel za umivanje na dlanovima te nanesite na vlažnu kožu. Počnite na nosu i krećite se prema vani. Prstima umasirajte sredstvo na obraze, čelo i bradu kružnim pokretima što će ukloniti ostatke make-upa i probuditi limfni sistem. Ne zaboravite dobro da isperete lice kako biste izbegli upalne procese koje mogu izazvati ostaci sredstva za čišćenje. Koristite toplu a ne vrelu vodu, ili koristite vlažnu krpu kako biste uklonili ostatke šminke, masnoće i nečistoća. Ne zaboravite vrat! Nanesite proizod za čišćenje sve do ključnih kositju.


DUBINSKO ČIŠĆENJE

Ukoliko koristite uređaj za čišćenje, onda za početak pokvasite glavu uređaja i nanesite sredstvo za čišenje direktno na četkicu. Krućnim pokretima masirajte lice (20-ak sekundi za područje čela, 10 sekundi za svaki obraz i 20 sekundi za liniju vilice). Možete malo jače pritisnuti uređaj na T zoni ali izbegavajte područje oko očiju u potpunosti! Isperite sredstvo za čišćenje pre nanošenja tonika.


TONIRANJE

Drugi korak nege kože jeste nanošenje tonika, a to je nešto što želite da uradite odmah nakon čišćenja za maksimalan efekat. Izbegavajte tonike koji sadrže alkohol koji može oštetiti kožu i dovesti do pojave mrlja, ali nipošto ne preskačite ovaj korak! Nanesite tonik na vatu i nanesite na lice izbegavajući područje oko očiju. Sačekajte da tonik upije pre nanošenja drugih proizvoda.

KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU

Osetljiva koža ispod očiju zahteva nežno nanošenje kreme. Utapkajte kremu na mesto između jagodica i područja ispod očiju. Šta god da radite nemojte trljati kožu ovog područja jer će to izazvati oštečenja. Izbegavajte liniju trepavica kako ne bi iritirali oči. 


"

Ukoliko želite ostavite kremu za područje oko očiju preko noći u frižideru za dodatni efekat hlađenja prilikom jutarnjeg nanošenja! 

"

SERUM

Nanesite količinu veličine graška na vrhove prstiju i utapkajte na lice kako biste aktivirali proizvod i poboljšali cirkulaciju. Kada nanosite serum na vrat koristite pokrete prema gore – ne želite da povlačite kožu prema dole. Zbog njegove formulacije, serum nanesite nakon čišćenja i toniranja ali pre hidratacije. Sačekajte 10 sekundi pre nego što nanesete dnevnu tj. noćnu kremu. 


DNEVNA I NOĆNA KREMA

Nanesite i dnevnu i noćnu kremu ravnomerno na celo lice i vrat. Izbegavajte da vučete kožu prema dole. Umesto toga nanesite kremu ravnomernim pokretima prema gore. Uživajte u maloj masaži lica dok nanosite kremu kružnim pokretima od brade uz liniju vilice, od krajeva usana prema ušima i od strana nosa do linije kose. Izbegavajte područje oko očiju.  


Tekst: