6 grešaka pri nanošenju proizvoda za negu kose!

Verujete da je stilizovanje vaše kose savršeno? Razmislite još jednom. Od spreja do seruma, mnogi od nas nanose proizvode za negu kose na neispravan način. Evo kako da poboljšate svoje navike nege kose.

LAK ZA KOSU

Mnogi nanose lak za kosu preblizu kosi, pa se lak na taj način koncentriše na samo jednom mestu. Rezultat je slepljena kosa koja ne izgleda lepo. Pokušajte da držite razmak barem 30 cm – na taj način ćete ravnomerno raspotrediti lak. 

PENA

Pena za stilizovanje kose je najpogodnija za beživotnu kosu, ali previše pene za kosu je takođe može slepiti, pa rezultat neće dobiti lijepu kosu.  Za atraktivne kovrdže nanesite malu količinu pene na dlanove, pa nakon toga na vrhove kose. Takođe možete lagano raščešljati kosu kako  biste postigli dodatni volumen. 

 

SERUM

Ukoliko vaša kosa izgleda pomalo beživotna tada je serum ono što vam je potrebno. Nekoliko kapi seruma će stvoriti zaštitni sloj i “zatvoriti” folikule kose kako bi kosa ponovo bila sjajna. Ipak, ne preterujte sa nanošenjem i serum ne nanosite na koren kose.

 

SPREJ ZA ZAŠTITU KOSE OD TOPLOTE

Velika većina ljudi kosu poprska manjom količinom spreja za zaštitu kose od toplote. Ukoliko ne želite oštećenu kosupotrebno je da sprej nanesete na celu dužinu kose. Pogotovo budite nežni sa kosom koja je tik do vašeg lica jer je u tom delu najčešće lomimo češljanjem.   

 

ŠAMPON ZA SUVO PRANJE KOSE

Šampon za suvo pranje kose trenutno menja izgled masne kose. Savršen je kada ste na putu između uobičajenih pranja ili kada nemate vremena za pranje i oblikovanje kose. Šampon je potrebno da umasirate u koren kose i obavezno četkom odstranite višak šampona.

 

REGENERATOR KOJI SE NE ISPIRA

Sveprisutna je zabluda za regenerator koji se ne ispira da nije potrebno da koristite regenerator koji se ispira.  Bez obzira na nanošenje regeneratora koji se ne ispira, potrebno je da koristite regenerator koji se ispira, a tek na kraju samo kosu razdelite u dva dela i nanesite regenerator koji se ne ispira na vrhove kose. 

Tekst: Fotografije: Shutterstock