5 stilova šminkanja očiju koje je potrebno znati

Možda ne nanosimo kompletnu šminku na oči svakog dana, ali postoji nekoliki stilova– pet, da budemo precizni – koje treba da imamo na repertoaru, kada želimo da ostavimo utisak.

1. AJLAJNER

Dve linije daju klasičnom mačjem oku još stilizovaniji izgled. Lako se nanosi: potreban vam je ajlajner u boji (plava je favorit ove sezone!) i ajlajner u olovci sa oštrim vrhom. 

Biće vam potrebna: The ONE tečna senka za oči sa metalnim sjajem

View our tutorial: Double Winged Liner

2. IZRAŽAJNE OČI

Možete videti “osvetljene oči” na modnim revijama a da ih i ne primetite. To je stil šminkanja gde je osvetljeno središte kapka, kako bi se dobio efekat otvorenijih očiju – izuzetno je popularan među slavnim ličnostima. Za još bolji efekat, koristite metalik kremastu senku za oči, kajal za oči i maskaru u većim količinama!

 

Osvetlite oči sa : The ONE Colour Impact kremasta senka za oči
Pogledajte naš tutorijal:  Izražajne oči zamagljenog pogleda

3. GEOMETRIJSKI OBLICI NA OČIMA

Ako posećujete revije i inspiraciju nalazite na modnim pistama, onda vam je poznat trend ove sezone – lepota bazirana na linijama. Ovaj stil može biti predstavljen raznim oblicima i teksturama, od poteza produženih do slepoočnica, do neonskih geometrijskih oblika – što je favorit devojaka “u trendu”. Za ovo će vam biti potreban ajlajner u olovci i mirna ruka – bićete vladarka ovog stila!  

Proizvod koji morate imati: The ONE Stylo olovka

Pogledajte naš tutorijal: Magnetski privlačne oči

4. MAČKASTI IZGLED OČIJU

Mačkasti izgled očiju spada u klasiku. Ali i najjednostavniji stil šminkanja očiju može biti pravi izazov ako težimo perfekciji. Mi volimo da se pomognemo selotejpom koji lepimo od spoljašnjeg ugla oka ka slepoočnicama, kako bismo uvek izvukli savršenu liniju.  

Probajte: Giordani Gold tečni ajlajner

 

5. SMOKY IZGLED OČIJU

Kao i mala crna haljina, „smokey“ pogled bi svakoj dami trebalo da bude osnova stila za svečane izlaske. Kako biste usavršili ovaj način šminkanja, biće vam potrebno nekoliko nijansi senki za oči: tamniji tonovi koji definišu oblik nanošenjem u spoljašnje uglove oka i svetliji, za osvetljavanje unutrašnjih uglova. Za oči koje tinjaju u izmaglici, nanesite u bogatom sloju GG sve-u-jednom maskaru. 

Ovo ćete postići sa:Giordani Gold kvartetom senki za oči 

 

 Tekst: Fotografije: Craig Teunissen, Victoria Stillwell, Markus Askelöf