5 grešaka kod šminkanja kojih ćemo se zauvek rešiti!

Moderne žene suočavaju se sa novim izazovima kod šminkanja: prenaglašene mačje oči, komplikovane tehnike konturisanja i oblikovanje debelih, a ipak urednih obrva. Ako se „sapletete“ o neke prepreke na putu – ne očajavajte! Tu samo da vam pomognemo.

Problem: Linije mog ''cat eye'' izgleda su UVEK krive! 

Rešenje: Pokušajte sa trikom profesionalaca: uzmite parče selotejpa i par puta zalepite na ruku pa odlepite kako biste uklonili deo lepka. Zatim postavite traku ispod linije donjih trepavica, u pravcu slepoočnica. To će biti ugao pod kojim ćete iscrtati liniju! Upotrebite tečni ajlajner u olovci  kako biste uokvirili gornje trepavice i produžili liniju duž trake. Sačekajte da se osuši pa uklonite traku. I voilà – savršene mačje oči!

Problem: Konturisanje čini da izgledam kao klovn!

Rešenje: To je potpuno u redu, vi niste profesionalac – verujte nam, nije ni malo lako! Najčešća greška kod konturisanja je da se zaboravi razmazivanje. Ako je vaš bronzer previše naglašen na obrazima ili viličnoj liniji, uzmite sunđer i razmažite boju. Isto važi i za hajlater: razmažite mekom četkicom ili vrhovima prstiju, kako biste sprečili preoštar kontrast.  

Problem: Uvek kijam kada nanosim maskaru!

Rešenje: Šta god da radite, ne pokušavajte odmah da obrišete. To će samo povećati šansu da još više razmažete šminku. Sačekajte da se maskara osuši. Zatim upotrebite malu četku za korektor ili vrh štapića za uši koji ćete umočiti u sredstvo za uklanjanje šminke i blago obrisati mrlje.  

 

Problem: Moje obrve uvek deluju veštački! 

Rešenje: Debele, naglašene obrve su u trendu – što ne znači da ih je lako oblikovati. Najčešća greška je pravljenje uglova na unutrašnim stranama obrva, umesto prirodnog oblika napravljenog olovkom ili setom za obrve. Drugi problem je što pokušavamo da svoje obrve produžimo što više. Evo jednostavnog trika kako da to izbegnemo: Stavite olovku od spoljašnjeg dela nosa preko spoljašnjeg ugla oka – do te tačke treba da idu vaše obrve. I poslednji svet – zadržite prirodnu boju obrva. 

Problem: Predeo oko nosa mi lako pocrveni! 

Rešenje: Crvenilo oko nosa često je izazvano stiskanjem kod izduvavanja sadržaja iz nosa, pa umesto izduvavanja pokušajte da ga obrišete maramicom. Ako vam se nos zacrveni kada sa hladnog uđete u toplo, pokušajte sa blagim srestvom za čišćenje i bogatom dnevnom kremom ili uljem kao delom vaše svakodnevne nege. Puder, posle koga ćete naneti korektor koji ide uz vaš ten takođe može pomoći pri neutralizaciji crvenila.  

 Tekst: Fotografije: Kristine Wreyford, Markus Askelöf