Tretman kože posle treninga

Ako pokušavate da postignete zadate ciljeve što se tiče zdravlja i kondicije, poslednje što vam treba je vam problemi sa kožom sabotiraju vaše dobre namere! Evo saveta kako da brinete o svojoj koži dok radite na svom telu.

VEŽBE: BIKRAM YOGA
PROBLEM NA KOŽI: CRVENILO

Trend vežbanja joge pri visokim temperaturama može biti divan za vaše telo, ali će vam doneti crvenilo kože koje teško prolazi. Rashlađena maska od krastavca ili aloje vere može se pokazati kao sjajan borac protiv crvenila. Jednostavno je stavite na lice nakon vežbanja kako biste ga rashladili i uklonili crvenilo. Ali, ako ste skloni pojavi rozacee, ekcema ili imate osetljivu kožu, razmislite o vežbanju joge na nižim temperaturama. Na žalost, vruća joga će verovatno pogoršati stanje.  

Odgovara vam: Love Nature gel maska sa aloja verom

VEŽBE: PLIVANJE
PROBLEM NA KOŽI: SUVA KOŽA

Hlor je poznat po tome da uklanja prirodne masnoće sa kože, čineći je suvom. Ako obično lice umivate penastim sredstvom za čišćenje, pokušajte da se prebacite na mleko za čišćenje. Mleka su kremastije konzistencije i formulisana su da neguju kožu, dok uklanjaju nečistoće. Takođe ćete poželeti da se hidrirate iznutra, uzimajući dosta vode pre i posle plivanja.  

Odgovara vam: EcoBeauty mleko za čišćenje

VEŽBE: (HIIT) TRENING VISOKOG INTENZITETA
PROBLEM NA KOŽI: BUBULJICE

Dosadne bubuljice izazvane znojenjem rezultat su mešanja masnoće, bakterija i izumrlih ćelija kože sa znojem i zatvaranja pora. Dobra vest je da se ovi nedostaci lako mogu tretirati! Jednostavna preventivna mera je da uklonite kompletnu šminku pre vežbanja, kao i da odaberete opremu za trening koja je napravljena od materijala koji „dišu“. Dok ste na treningu, koristite svoj peškir kako biste brisali znoj i naravno, uvek se istuširajte nakon vežbanja, očistite lice i područja sklona bubuljicama.  

Odgovara vam: Love Nature maramice za čišćenje lica

VEŽBE: TRENING NAPOLJU
PROBLEM NA KOŽI: FOTO OŠTEĆENJE

Ako planirate da vežbate napolju, biće potrebno da nanosite ZF. Ako je vaša krema za sunčanje prejaka za rigorozne aktivnosti napolju, a vaša krema za lice ima mali ZF koji neće adekvatno zaštititi kožu, razmislite o nanošenju specijalizovanih proizvoda tokom vezbanja na otvorenom. NovAge nudi nemasnu hidrantnu kremu koja je lakša od tradicionalnih sredstava za sunčanje, a formulisana je sa ZF 30 za snažnu zaštitu.

Odgovara vam: NovAge dnevna zaštitna krema za lice sa – ZF 30 Tekst: Fotografije: Getty Images