3 detalja koja ističu švedsku estetiku naše ambalaže!

Razgovarali smo sa damom po imenu Cornelia Greko, koja je globalni senior menadžer dizajna ambalaže, i zamolili je da podeli sa nama inspiraciju koja stoji iza nove, fantastične Wellness by Oriflame ambalaže.

1. DIZAJN SA SVRHOM 
Savremeni švedski dizajn dominira u svetu zahvaljujući elegantnoj svedenosti jer ujedinjuje funkciju i estetiku. Drugim rečima to je dizajn sa svrhom. Pročišćeni koncept koji pruža pragmatičnu, konciznu svedenu estetiku opšta je karakteristika u svim oblastima švedskog dizajna. Šveđani zaista obožavaju istinsku lepotu u svakodnevnim stvarima!

Kako biste razumeli našu viziju novog dizajna sarađivali smo sa jednim od najpoznatijih dizajn studija u Evropi. Naš cilj je bio da porodicu proizvoda osvežimo i osavremenimo i da svakom proizvodu damo određenu švedsku estetiku. U tom procesu želeli smo da stvorimo konzistentnu kolekciju koja poziva i privlači potrošače svojim izgledom i jasno informiše o kvalitetu istih. Bilo nam je važno da dizajn ispriča priču o proizvodu na način koji je jednako emocionalan kao i racionalan – kako bi naši potrošači bili oduševljeni našim proizvodima i kako bismo celu kolekciju učinili preglednijom a proizvode pristupačnijim.

“ Kako biste razumeli našu viziju novog dizajna sarađivali smo sa jednim od najpoznatijih dizjan studija u Evropi.”
- Cornelia Greko, globalni senior menadžer za dizajn i amabalažu
 

 2. DOBRO ZA VAS I PRIRODU OKO VAS 

Moderan švedski dizajn fokusira se na održivost i zato kada zavirite u bilo koju Wellness by Oriflame kutiju proizvoda primetićete jednu stvar – da nema lifleta!

Održivost je nešto što Oriflame shvata veoma ozbiljno i zato kada god je moguće pravimo korake ka tome da postanemo još održiviji. Tokom redizajna naših Wellness by Oriflame proizvoda imali smo priliku da uradimo baš to i to tako što smo uklonili liflete. Na taj način dramatično smo smanjili potrošnju papira, tako da kupovinom naših proizvoda činite dobro ne samo sebi već i vašoj okolini. Sve informacije koje ste pronalazili na lifletu sada možete pronaći na stranama ili poleđini kutije.

 

3. INSPIRISANO BOJAMA ŠVEDSKIH GRAĐEVINA  
Od velikih gradova do malih seoca, jedna je stvar očigledna po pitanju švedske arhitekture a to su boje fasada! Nijanse cimeta, maslinasto zelene, crvene pa čak i pastelno ružičaste, žute i plave stvaraju predivnu, eklektičnu paletu koja je zaštitni znak Švedske već vekovima.

Inspirisani njihovom bezvremenom privlačnošću, uključili smo mnoge od ovih divnih nijansi u novi dizajn naših proizvoda kako bismo na suptilan način proslavili naše švedsko nasleđe. A ono što je najvažnije je to što smo takođe želeli da sačuvamo identitet Wellness by Oriflame brenda koji je postao prepoznatljiv širom sveta tokom poslednje decenije, zato smo zadržali privlačnu ljubičastu boju na našim najprodavanijim proizvodima kako što su: Wellness Pack za žene i Multivitamin & Mineral za žene.

Tekst: Fotografije: Oriflame