Multivitamini za vašu kožu

Naša koža konstantno je izložena različitim uslovima: zagađenju spolja, stresu, oštećenjima izazvanim izlaganjem sunucu-lista se nastavlja. Ali našoj koži možemo pomoći antioksidantima i vitaminima.

ONAJ KOJI VAŠOJ KOŽI DAJE SJAJ

Vitamin C (askorbinska kiselina) je moćan antioksidant koji štiti kožu od slobodnih radikala koji oštećuju kožu izazvanu spoljašnim agresorima poput oštećenja sunca i zagađenja. Kao posledica, to je efektivan tretman protiv starenja-posebno jer podstiče proizvodnju kolagena i pomaže obnavljanju tkiva. Takođe sprečava proizvodnju tirozinaze (enzima koji se nalazi u ćelijama kože koja proizvodi melanin), zbog čega je upravo efektivan sastojak za prosvetljavanje i često se koristi za lečenja hiperpigmentacije. Nije loše za jedan vitamin, zar ne? 


 Vitamin C pronađite ovde: Time Reversing SkinGenist serum za noćni oporavak kože

 

ONAJ KOJI SE BORI PROTIV STARENJA

Verovatno ćete pronaći Vitamin A u vašim anti-aging proizvodima u obliku retinola. Ovaj moćni antioksidant je sastojak koji se vezuje za ćelije kože I čini da se ponašaju kao mlađe ćelije kože. Mislite na to kao na bitku: retinol protiv slobodnih radikala.  Dok slobodni radikali izazivaju starije ponašanje kože, Vitamin A istoj ćeliji ‘govori’ da se ponaša mlađe. Rezultat? Glatkija koža. Imamo samo jednu napomenu: ukoliko je vaša koža sklona lakoj iritaciji možda ćete morati postepeno da unosite ovaj proizvod u vašu rutinu nege kože. 

Pronađite Vitamin A ovde: Love Nature dnevna krema protiv starenja

ONAJ KOJI OBNAVLJA

Vitamin E (Tokoferol) je antioksidant koji ublažave rizike od oštećenja izazvanog slobodnim radikalima, posebno izazvanih sunčevim zracima. Ovo je stoga što upija energiju iz UV zraka, targetirajući štetne efekte, poput finih linija i bora. Pored sastojaka koji se bore protiv starenja, takođe deluje antiinflamatorno čineći efikasnim tretman za problem opekotina od sunca i ožiljaka.


 Vitamin E pronađite ovde: Tender Care univerzalni balzam


ONAJ PROTIV CRVENILA

Vitamin B3 (niacin ili niacinamid) podstiče proizvodnju keramida ( ‘lepak’ koji povezuje ćelije kože). Ovaj proces osnažuje funkciju kože, zadržavajući ‘’dobru’’ hidrataciju unutra i izbacujući ‘’lošu’’ van. Ovo ponašanje omogućava i zaštitu od starenja. Ali Vitamin B3 takođe ima anti-inflamatorna svojstva, zbog čega se često koristi protiv akni. I zato što ima svojstva koja omogućavaju dobru komunikaciju među ćelijama, ‘govori’ ćelijama da proizvode više kolagena i efikasan je u borbi protiv crvenila.  

Vitamin B3 pronađite ovde:Essentials hidratantna dnevna krema,  

Essentials 3-in-1 Gentle Cleanser


Tekst: Fotografije: Shutterstock