6 vrsta treninga koje treba da radite napolju

Želite da provodite više vremena na svežem vazduhu? Jednostavno prebacite svoju narednu sesiju iz teretane i uradite je napolju. Pripremili smo za vas šest načina treniranja koji su odlični za treninge na otvorenom!

TRČANJE
Vreme je da zamenite traku za trčanje trčanjem napolju. Ne samo zbog toga što je vreme lepo, već je i bolje za vašu generalnu kondiciju. Trčanjem napolju izlažete se trčanju uzbrdo, nizbrdo, po neravnoj podlozi zbog čega će vaš trening imati više efekta, pogodićete različite grupe mišića i sagoreti više kalorija.

VOŽNJA BICIKLA
Vetar koji vam duva u lice, ne samo da će vas osvežiti već vam pruža i veći otpor zbog čega ćete trošiti više kalorija. Plus, raspoloženje će vam se popraviti od boravka napolju!

STEPER
Ako ste radili na svojoj zadnjici na steperu, zašto ne biste isprobali ovaj ekvivalent koji možete raditi u prirodi? Pronađite klupu u parku i neka vam ona postane sprava iz teretane. Koristite je za penjanja, skokove, čučnjeve i iskorake za odličan trening.

HIIT TRENINZI (intervalni trening)
Vežbanje u kratkim intenzivnim intervalima je efikasan način da poboljšate vaš kardio kapacitet, povećate brzinu i izdržljivost i ojačate celo telo. Pronađite brdo i sprintom trčite do vrha, potom siđite hodajući. Odmorite 30 sekundi i ponovite!

TRENINZI SNAGE
Ne trebaju vam napredne sprave da biste radili trening snage; treniranje s vlastitom težinom tela može biti jednako koristan. Većina parkova poseduje razne vrste šipki postavljenih kao vratila na kojima možete da vežbate chin-up ili pull-up zgibove.

VIJAČA ZA PRESKAKANJE
Kardio vežbe nikad nisu bile tako zabavne, uz mnogo znojenja!

Tekst: Fotografije: Getty Images