Savršena hemija: Ljudi koji stoje iza Oriflame nege za kožu

Oriflame je prva kompanija koja se bavi direktnom prodajom u Evropi i koja nudi proizvode za negu kože na bazi prirodnih sastojaka. Za to možemo biti zahvalni neverovatnim ljudima koji rade na istraživanjima i razvoju. Zato, iskoristite priliku da naučite više o istraživanjima i razvoju i čime s eoni bave!

PRIRODA & NAUKA – KRATKA ISTORIJA

Oriflame ima dugu istoriju i veliko iskustvo u prirodnoj nezi kože. 1967. Oriflame je uveo proizvode sa manje mirisa, u kojima su korišćeni biljke i biljni ekstrakti koji smanjuju rizik od alergija. To je uskoro postao trend u ovoj industriji – što nas je učinilo pionirima u nezi kože.

Uvek smo imali beskrajnu želju da poboljšamo i unapredimo naša rešenja za negu kože što je više moguće. A naša posvećenost prirodi i zaštiti sredine tokom vremena je samo postajala sve jača. Naši hemičari neumorno tragaju za prirodnim aktivnim sastojcima. Oni istražuju biljke iz celog sveta, kao i prirodne izvore poput mora, biotehnologije pa čak i ljudskog tela. I usput su došli do neverovatnih otkrića.

Na primer Oriflame je bio jedan od prvih brendova koji je uveo zaštitu od UVA zraka u kolekciju za prirodnu negu kože i jedina je kompanija direktne prodaje koja je razvila matične biljne ćelije u okviru svojih kapaciteta. U skorije vreme EcoBeauty kolekcija je bila prva svoje vrste koju su odobrila četiri vodeća globalna nezavisna tela – Fer trgovina, Ecocert – ovlašćena kontrolna organizacija, Udruženje vegana i Savet šumarskog udruženja. 

ORIFLAME “TAJNA FORMULA”

Ova neverovatna otkrića bila su moguća zahvaljujući jedinstvenoj kulturi sa idejama koje uvek idu korak dalje u budućnost. A naš zamenik senior direktora nauke i inovacije, Mary Lord, imala je ključnu ulogu u izgradnji ovakve kulture. Sa kompanijom je već 35 godina, i od samog početka se brinula o otme da ne samo da zapošljavamo najkvalifikovanije i najiskusnije naučnike, već ljude koji su u stanju da sagledaju širu sliku i da imaju viziju za budućnost. 

Danas imamo više od 100 kreativnih, radoznalih i maštovitih naučnika iz celog sveta koji rade u objektima za istraživanje i razvoj u dve države – Švedskoj i Irskoj. Zajedno sačinjavaju tim koji je zaljubljen u inovacije, i čijoj inkluzivnoj porodičnoj kulturi zavide širom sveta.

Stalna inovacija zahteva testiranja, a naš stav je jednako inovativan i u toj oblasti. S obzirom da imamo sopstvene objekte za klinička testiranja, Ori-derm, naši naučnici su u mogućnosti da dizajniraju kliničke studije i vrše testiranja što bi inače bilo nemoguće.

Na primer, tim je nedavno imao ideju kako da izmeri rezultate naše kompletne rutine za negu kože, u poređenju sa rezultatima koji se postižu korišćenjem pojedinačnih proizvoda. Utvrđeno je da upotreba cele rutine daje 7 puta bolje rezultate neko svaki proizvod pojedinačno. Na taj način pomažemo našim potrošačima da postignu ono što žele! Dakle, istraživanje i razvoj su esencijalni u našim naporima da stvorimo pozitivne promene i pomognemo drugima da promene svoj život nabolje.

Tekst: