Upoznajte naučnicu – Claire Tansey

Posebno smo ponosni na naše naučnike, njihovo znanje i iskustvo. Oni se brinu za to da naši proizvodi budu sigurni za korištenje i da stvarno pružaju fantastične rezultate koje vam obećajemo. Predstavljamo vam Claire Tansey, našu Direktoricu odjela za klinička istraživanja i naučnu komunikaciju.

Koja je Vaša uloga u Oriflameu?
Odgovorna sam za učinkovitost i senzorska testiranja novih proizvoda za vreme razvoja. Pored toga, moj tim je fokusiran na provođenje globalnih istraživanja potreba kože i naučne komunikacije.

Kako ste počeli raditi u Oriflameu?
Uvek sam sa zanimanjem čitala listu sastojaka kozmetičkih proizvoda kao i letaka koji su pojašnjavali kako proizvodi deluju, pa sam s oduševljenjem za vreme studija počela stažirati u Oriflame centru za istraživanje i razvoj. Znala sam da je to savršeno radno mesto za mene jer sjedinjuje nauku i kozmetiku. Kad mi je Oriflame ponudio poziciju stručnjaka za razvoj formulacija, prihvatila sam bez oklevanja! 

 

 

Na čemu trenutno radite?
Sprovodimo istraživanje o profilima starenja u različitim etničkim tipovima kože. Jako je interesantno otkrivati razlike i sličnosti između različitih tipova kože. Ovo istraživanje omogućava nam razvoj proizvoda pogodnih za sve potrošače.

Na šta ste najponosniji?
Posebno sam ponosna na razvoj svoje karijere i različita radna mesta koja sam prošla u 23 godine koliko radim u Oriflameu. Počela sam kao stručnjak za razvoj formulacija proizvoda za negu kože gde je moj najveći uspeh bio formulisanje prvog Oriflame proizvoda s retinolom.