Kako da oporavite kožu posle leta

Visoke temperature i sunce, more i hlor, klimatizacija i sredstva protiv insekata – letnji meseci mogu biti pravi izazov za vašu kožu. Setujte svoje telo u mod za oporavak uz naših 5 korisnih saveta.

PILING

Možete upotrebiti sve moguće tretmane za oporavak kože, ali ako prvo ne uklonite sloj izumrlih ćelija sa površine kože, ni jedan tretman neće delovati. Kako bi vaše hidrantne kreme i losioni delovali dubinski, prvo morate uraditi piling. Koža koja ja izgorela tokom leta je osetljiva, zato odaberite  piling sa sitnim, prirodnim granulama koje neće biti grube – grubi tretmani će samo pogoršati stanje već oštećene kože. 

VITAMIN C

Da li znate da su dejstva iz spoljne sredine (najviše dejstvo sunca) odgovorna za 80 procenata znakova starenja na licu? Zato je upotreba sredstava sa ZF veoma važna. Ne možete poništiti dejstvo dana provedenih na suncu, ali možete preduzeti korake d poboljšate stanje svoje kože: potražite proizvode koji sadrže vitamin C.   

PEGE OD SUNCA

Tamnije pege na čelu, obrazima i gornjoj usni svoj maksimum dostižu odmah po završetku leta. Ujednačite svoj ten tretmanima koji inhibiraju proizvodnju melanina i deluju na promene boje tena. 

UJEDI INSEKATA

Ujedi insekata ne samo da svrbe i peckaju već često ostavljaju ožiljke. Svakodnevno nanošenje hidrantnih sredstava i piling sprčiće dugotrajnu promenu boje. Ako crvenilo ne prolazi, jednostavcno ga prekrijte korektorom

VEČE

Večernja rutina nege kože je ključna navika ako želite da imate divnu kožu. Dok će sredstvo za čišćenje i tonik ukloniti nečistoće nakupljene tokom dana, serum i noćna krema će vredno raditi da kožu obnove dok vi spavate. Nakon letnjih meseci, kada je vašoj koži potrebna dodatna ljubav, dopustite da formule za noć urade teži deo posla.

 


Tekst: Fotografije: Getty Images