Kako se boriti protiv suve kože

Mnogi uzroci suve, osetljive kože su van naše kontrole. Ali rešenja nisu! Evo najboljih saveta kako da održavate nivo vlažnosti kože kada temperature počnu da padaju.

Ne tuširajte se pretoplom vodom

Para tokom tuširanja čini da se dobro osećate, ali previše vruća voda nije dobra za suvu kožu. Ona uklanja prirodnu uljanu barijeru kože – barijeru koja vam je potrebna kako biste zadržali nivo vlažnosti i glatku kožu. Zato steknite naviku da spuštate temperaturu vode za nekoliko stepeni i ne tuširajte se predugo. 

Koristite odgovarajuće proizvode

Postoji čitava nova generacija proizvoda za hidrataciju suve kože, na vama je samo da mudro odaberete! Potražite blaga sredstva za čišćenje i losione sa vazelinom i prirodnim sastojcima kao što je glicerin. Vodeni, mirisni losioni praktično su beskorisni za suvu kožu – ono što joj je potrebno je bogat hidrantni proizvod. 

Savet urednika: Za manje, suve površine možete koristiti Tender Care univerzalni balzam. On sadrži vazelin koji ublažava isušenost i brzo hidrira kožu!

Jedite odgovarajuću hranu 

Hidrirajte kožu iznutra! Esencijalne masne kiseline mogu ojačati prirodnu uljanu barijeru kože. Ovo znači da konzumiranje hrane ili dodataka ishrani sa visokim nivoom omega-3 masnih kiselina može sprečavati isušivanje kože iznutra.  

Noćna nega 

Ako ništa ne pomaže – nega tokom noći može biti odgovor! Prvo, priuštite sebi dugo kupanje u mlakoj vodi. Govorimo o kupanju čije će dužina učiniti da vam prsti budu naborani kao suva šljiva. Izađite iz kade i delimično se osušite koristeći meki peškir. Na kraju, ali ne najmanje važno, nanesite debeo sloj ulja za telo. Ovo može ostaviti fleke, pa savetujemo da obučete staru pidžamu i na krevet stavite staru posteljinu. Zatim lezite. Osetićete značajnu promenu na koži kada se sledećeg jutra probudite!

 


Tekst: Fotografije: Getty Images