Osećajte se dobro, izgledajte sjajno –uvek!

Redovna fizička aktivnost je osnovna za očuvanje zdravlja i dobrog izgleda nevezano za godine. Ipak, kako starimo naše se telo takođe menja, pa je zato potrebno promeniti i način vežbanja.

20-te

Ukoliko ste fit u mladosti, verovatno ćete zadržati sve dobre navike vrlo lako i u kasnijim godinama. Posvetite barem pola sata dnevno vežbanju, a idealno je do 5 puta nedeljno. Vaše je telo je snažno u dvadesetim godinama, ali svejedno je potrebno da posvetite vreme kako bi vaši mišići ojačali. Idealna je kombinacija kardio treninga i treninga snage koji naglašava tonus mišića.

 

30-te
U tridesetim godinama se metabolizam usporava, pa je i gubitak kilograma sve teži. Možda imate porodicu ili poslovne obaveze, pa zato i manje vremena, ali vrlo je važno da vežbanje postane vaša navika. Pokušajte da se pridržavate rutine koja uključuje dinamičan kardio trening. Uključite se u nedeljne seanse pilatesa, koji će lepo podići vaše mišiće.

”Možda imate porodicu ili poslovne obaveze, pa zato i manje vremena, ali vrlo je važno da vežbanje postane vaša navika.”
40-te
U četrdesetim godinama zaista možete postaviti dobre temelje za budućnost. Kupite steper i prionite na vežbanje. Pored kardio treninga vežbajte i trening otpornosti. Vežbajte sa trenerom koji će vam preporučiti vežbe koje su najbolje za vašu građu tela.

 

50-te
Mnoge žene prolaze kroz hormonalne promene u ovim godinama. To može  da podstakne pojačano sakupljanje masnih naslaga na području oko stomaka. Područje oko stomaka možete održavati vitkim uz pomoć časova joge koje svakako preporučujemo. Neka vaše telo i duh budu u harmoniji. Čuvajte se povreda.

 

60-te
Kako ulazite u “zlatno doba” vodite brigu o kostima jer su krhke i porozne. Plivanje i vodeni aerobik su odlični za održavanje tonusa. Puno hodajte, a pri tome menjajte tempo hoda. Umerenost je ključna reč u vašim godinama.

Tekst: Fotografije: Oriflame E-Marketing tim