Škola samopouzdanja

Priznajte – svesni ste da ste divni! Ali i najsamopouzdanijim osobama potreban je podsticaj s vremena na vreme. Ako vam ikada zatreba jačanje samouverenosti, pokušajte da primenite neke od ovih brzih saveta za podizanje samopoudanja.

1. Zauzmite pozu

Imate dva minuta? Onda je moćna poza upravo ono što vam treba za jačanje samopoudanja! Stanite široko raširenih nogu sa rukama na bokovima ili u obliku slova V iznad glave. Ovo dokazano pruža osećaj dominacije i smanjuje stres.  

2. Smejte se

Čuvena je izreka: “Smej se i ceo svet će se smejati sa Tobom”. I to je istina! Ne samo da smeh čini da delujete samouvereno, on takođe smanjuje osećaj stresa i usporava otkucaje srca. A sve to omogućava pozitivnim osećanjima da dopru do površine.   

3. Naučite nešto novo

Dostizanje novih ciljeva i savladavanje novih veština pomoći će u izgradnji samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. I da budemo iskreni, uvek je zabavno naučiti nešto novo! To može biti nešto malo, kao što su nove fizičke vežbe ili nešto veliko, kao što je učenje novog jezika. 

 

4. Mirišite prelepo

Možda zvuči trivijalno, ali studije su pokazale da se ljudi osećaju sigurnije kada stave omiljeni parfem. Mi smo otišli korak dalje i napravili našu najnoviju parfemsku vodu, My Destiny, sa ekstraktom turmalina. Kristali ovog poludragog kamena imaju izuzetan protok energije koji jača osećanje samopouzdanja. Probajte je! 

5. Krećite se

Vežbajte, vežbajte, vežbajte. Ovo može zvučati kao očigledan odgovor, što ne znači da je manje istinit. Vežbanje je korisno za fizički i psihološki profil osobe. A vi ne morate biti atleta da biste se osećali dobro zbog svojih dostignuća. Postavite ciljeve koji odgovaraju vašem nivou uvežbanosti i težite im – dostizanje cilja će vas učiti veoma ponosnim na sebe. 

 Tekst: Fotografije: Getty Images